Tuesday, October 30, 2012

'cucu kakikwan ada 8 orang.....'

29 oktober 2012.

the arrival of the latest addition to kakikwan's clan.

kakiwan din with his no 8 grandchildren.
 
after three girls, angah dah ada hero, peneman abah pi mengai. tahniah angah dan zaidi.

to muhammad zaidan adha, welcome to our rumbustious dan happening family. semoga jadi anak soleh penyejuk mata mama dan abah dan bodyguard kakak-kakak triple H.


kakak-kakak ikut pintu, dia hero keluaq ikut tingkap.


*pics diciplok dari fb makcik dan kakikwan. dengan izin yer....

Tuesday, October 16, 2012

lagu 1000 kenangan

Permaisuri Hatiku

Album : Jalan Bahagia
Munsyid : Hijjaz
http://liriknasyid.com


Di antara kekasih pilihan dihati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan perkerti yang tinggi
Indahnya perhiasan dunia

Diantara diriku juga diri-mu
Hanya mengharapkan cinta yang Satu
Ku kan binakan mahligai impian-mu
Oh.. sayang ikhlaskanlah hati-mu

Malu-mu bernilai
Kata-mu berhikmah
Hati-mu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Allah

Benarlah cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian didunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

Oh Kau Permaisuri di hati-ku
Di dunia ini engkau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku pasti akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tangan-mu oh kasih meniti hari
Semoga kita dapat bersama
Sampai kepada-Nya disyurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hati ku
Untuk menemani dalam mengapai cinta-Mu

Lagu & Lirik : Abai Os
Hijjaz Records Sdn.Bhd.

Thursday, October 4, 2012

blog oh blog.

aduhai...sejak gila membaca ni, nak menulis jadi segan betul. abih bersawang blog aku ni. ituler, orang berblog kome pun nak berblog, orang rajin update, mike maleh...... kepada yg datang (kalau adala), tuan rumah minta maaf banyak-banyak. tak ada citer baru yg masuk dalam ni walaupun banyak perkara yg berlaku di luar sana. bukan tuan rumah tak ada masa tp abang 'mud' tuan rumah pi cuti-cuti makan angin. ntah biler ler 'dia' nak balik. harap tak lama lagi la.

anyway, thanks a lot for those who has drop by. hopefully there's something u fine interesting somewhere here.