Thursday, May 10, 2012

aku gila!

aku gila!
yup, gila yang sebenarnya gila.
huhuhuhuhuu.......
cepatlah berlalu fasa gila ini supaya aku boleh hidup seperti biasa.


Thursday, May 3, 2012

penangan bantal busuk

sapa ada bantal busuk angkat tangan? angkat tangan...jangan malu-malu. aku tak malu sebab aku tak ada. hehehe...'bantal busuk' ni  istilah yang sebenarnya bukan terhad kepada bantal, tapi apa sahaja benda yang menjadi peneman tidur ~ kain selimut, tuala, teddy bear, anak patung, soft toys dan apa sahaja. bantal busuk ni sinonim dengan budak-budak tapi sebenarnya tabiat ni boleh terbawa sampai ke besar jika tak dikawal. tapi biasanya bila besaq dengan sendirinya tabiat ni akan hilang sebab rasa malu dengan orang sekeliling. dalam kosmo arini ada artikel tentang 'gian bantal busuk' ni, tu yang terpanggil nak share pengalaman sendiri tentang benda ni. boleh baca artikel tu di sini.

anak-anak aku yang tiga orang tu semua ada 'bantal busuk' masing-masing, just theirs' not bantal. abang aniq bila nak tidur mesti akan cari baju sejuk. bukan sebarang baju sejuk tapi baju sejuk yang makngah beli masa dia umuq setahun. sampai sekarang baju sejuk tu masih dipakai ketika sejuk dan didakap setiap kali nak tidur. ashraf pun sama, nak tidur cari baju sejuk. walaupun ada sorang satu, dua beradik tu selalu bergaduh berebutkan baju sejuk bila ada baju sejuk yang MIA. penat bergaduh atau dah kena marah, pakat tidur pegang sorang sikit baju tu.
baju sejuk yg dipakai tu la peneman dua beradik ni.

adib plak 'bantai busuk' dia spesel. sangat spesel. agak-agak apa ya........... ce teka, ce teka................ dapat? jawapannya......MAMA. yup, your's truly ni 'bantal busuk' adib akhyar. dia kalau nak tidur atau minum susu mesti nak ngempeng dengan mama. kalau mama ada, selagi mama tak baring dengan dia tahan dia tak tidur. tapi bila mama tak ada ~  pi keja, outstation ~ ok jer plak. 

dalam adik-adik aku plak, hanya seorang yang ada tabiat ni yang berterusan sampai masuk sekolah menengah. abah pernah 'tersimpan' bantal busuk dia atas almari, dia cari sampai jumpa. sekarang ni dah besaq panjang tak tau la ada ke dak lagi bantal busuk tu. ala ateh, cari jer batal peluk yang peluk ateh balik.....hihihihihi.....