Thursday, January 27, 2011

updates

macam-macam cerita yang nak cerita tapi abang mood masih belum bertandang. so ringkasan je la ye;

1. dah nak masuk sebualn aniq dan ashraf sekolah. alhamdulillah they have adapted perfectly with the new routine. (akan stori panjang2 nanti tentang ni...insyaallah).

2. mama juga dah hampir sebulan jadi 'bos' at some sort. takat la ok lagi and hopefully akan okla. amin.....

3. hadiah GA dari paper and spring dah sampai. cantik betul riben2 yang dapat tu. masih belum pikir lagi nak buat apa. (gambar dah ambik tp blum 'berjaya' nak upload).

4. rumah jitra dah berwajah baru dgn lantai baru, perabut baru dan tambahan loteng. after banjir punya cerita.

4. persiapan kenduri paman @ my only brother berjalan lancar. alhamdulillah kotak2 diplan utk dibuat (utk isi cekelat) berjaya dibuat dgn byk. berjaya me'recycle' katalog2 yg bertimbun di rumah utk sesuatu yg menarik.

esok akan ke shah alam untuk majlis akad nikah paman dan kenduri sebelah perempuan hari sabtunya. then trus sambung cuti untuk persiapan kenduri di jitra pulak pada 5 hb. so lepas raya cina baru balik pejabat balik. yeay!!!!!!!!!

Friday, January 21, 2011

CONTEST "SICOMEL BERGAYA"


anjuran :
http://comelbergayashop.blogspot.com



dan inilah pesertanya;
 
"nama saya muhammad adib akhyar. saya dilahirkan pada 22.2.2009.
so lagi sebulan saya cukup dua tahun. yeayy!!"


 
sesiapa yang berminat nak join masih boleh. hanya klik di sini.
tarikh tutup 31 januari 2011, ada masa lagi.
so mai ngamai-ngamai, kita pakat join!


 
p/s: ini cubaan pertama mama join contest yang macam ni. harap-harap ada beginners luck.

Wednesday, January 19, 2011

everything but nothing

lamanya tak mengarang di blog ni.
macam-macam nak cerita tapi semuanya dalam kepala jer.
bila la 'abang mood' nak mai melawat ni.......

Wednesday, January 12, 2011

i won! i won!

what a suprised when i open my mailbox and see this message;


i won january giveaway from paper-and-string. the gift of my choice is a pack of ribbons. can't wait to receive it!!!! thanks sarah!


yeeehaaaa!!!!!!!

Wednesday, January 5, 2011

New Year Giveaway @ Ayeen's Craft

Jumpa blog ni masa bloghopping dan terus jatuh hati.

Ada plak giveaway yang prizes dia memang takleh tahan, menggoda habis.



Cara nak join pun senang;
a) jadi follower dan letak link dalam blog - done.
b) buat entry tentang giveaway ni - done.
c) tinggallkan komen kat post di blog tuan rumah - done.

So tanpa berlengah-lengah saya pun men'join'kan diri.
Harap-harap adala rezeki di awal tahun baru ni.
Amin......

Tuesday, January 4, 2011

Recap 2010 dan tahun baru 2011

1. Berjaya bawa keta sendiri. YEAY!!! Tercapai la azam aku. Pencapaian paling besar tahun ni.

2. Bertemu semula dgn teman-teman serumah sewa after seven years. A very memorable gathering.

3. Rumah mak di Jitra kena banjir dan kerugian yang dialami sangat besar. Ujian Allah.

4. Abah join kelab pesara. Dan projek pertama abah selepas pencen ialah mencuci rumah dan barang-barang yang kena banjir.

5. Adik lelaki tunggalku bertunang. Paman akan dapat bibik tak lama lagi....

6. Acik berjaya memenuhi impiannya untuk menjadi pelajar di Universiti Al-Azhar. Walaupun perjalanan yang diambil adalah jauh namun dia tetap dengan tekadnya untuk ke sana dan dia berjaya. Moga-moga selepas empat tahun dia akan kembali sebagai graduan Al-Azhar.

7. Acik pi Mesir, Ateh balik. Alhamdulillah, ateh berjaya menamatkan pengajiaannya dengan cemerlang dan kini bergelar seorang siswazah. Insyaallah, akan sambung MA plak di Insaniah 2011 ni.

8. Mak naik pangkat sebagai Matron dan di'posting'kan di Sekolah Latihan Pergigian, tempat mula dia kenal dunia pergigian. Dan....mak duduk dengan aku. Seronok!!! Setelah bertahun-tahun jumpa mak hanya time cuti, lani hari-hari mak ada di rumah. Well, at least until dia pencen Julai 2011.

9. Keluarga iparku tambah ahli lagi. My sis in law was married middle of last year with a Johorean, and......in the middle of 2011, my MIL dan FIL akan dapat cucu baru.

Begitula serba sedikit peristiwa yang berlaku sepanjang tahun 2010. Alhamdulillah, tiada tragedi sedih yang melanda aku dan keluarga (kecuali banjir). Semoga tahun 2011 ini pun macam tu juga, bahkan akan lebih bermakna dan bahagia hendaknya. Insyaallah...amin.

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!

sumber google